Relațiile romantice sunt importante pentru fericirea și bunăstarea noastră. Cu toate acestea, cu mai mult de 40 la sută din noile căsătorii încheiate se finalizeaza cu un în divorț, Din fericire, există pași pe care îi puteți face pentru a menține parteneriatul romantic  si în stare de funcționare bună.

Vorbiti deschis
Comunicarea este o piesă cheie a relațiilor sănătoase. Cuplurile sănătoase își fac timp sa discute . Este important să vorbim despre mai mult decât doar despre parenting și întreținerea gospodăriei. Încercați să petreceți câteva minute în fiecare zi discutând subiecte mai profunde sau mai personale pentru a rămâne conectat cu partenerul dvs. pe termen lung.

Păstrarea îngrijorărilor sau problemelor doar  pentru tine poate genera resentimente. Cu toate acestea, atunci când discutăm subiecte dificile, este bine să fiți amabili. Cercetătorii au descoperit că stilul de comunicare este mai important decât nivelul de angajament.  În particular, tiparele de comunicare negative, cum ar fi furia și disprețul, sunt legate de o probabilitate crescută ca, pe viitor cuplurile sa se desparata.

Dezacordurile fac parte din orice parteneriat, dar unele stiluri de luptă sunt  dăunătoare. Cuplurile care folosesc un comportament distructiv în timpul argumentelor – cum ar fi strigatul, recurgerea la critici personale sau retragerea din discuție – sunt mai susceptibile să se despartă decât cuplurile care luptă constructiv. Exemple de strategii constructive pentru rezolvarea dezacordurilor includ încercarea de a afla exact ce simte partenerul tău, ascultarea punctului său de vedere și încercarea de a-l face să râdă.

Pastreaza interesul!
Fiind zi de zi impartit intre  copii, cariera  și angajamente externe, poate fi dificil să rămâi legat de partenerul tău. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru a face efortul acesta. Într-un studiu, de exemplu, cercetătorii au descoperit că cei care au raportat plictiseala în al șaptelea an de căsătorie au fost mult mai puțin satisfăcuti de relațiile lor nouă ani mai târziu.

Pentru a păstra lucrurile interesante, unele cupluri planifică nopți de întâlnire. Chiar și datele pot îmbătrâni, dacă întotdeauna închiriați un film sau mergeți la același restaurant. Experții recomandă să ieșiți din rutină și să încercați lucruri noi – fie că mergeți la dans, să luați lectii împreună sau să mergeti la un picnic de după-amiază.

Intimitatea este, de asemenea, o componentă critică a relațiilor romantice. Unele cupluri ocupate consideră că este util să programați relațiile sexuale, punându-l în calendar. Este posibil să nu fie spontan să-l scrieți cu cerneală roșie, dar acordarea timpului pentru o întâlnire intimă vă ajută să vă satisfaceți nevoile fizice și emoționale.

Când trebuie să ceară ajutor cuplurile?
Fiecare relație are neplăceri, dar unii factori sunt mai susceptibili decât alții să creeze denivelări într-o relație. Finanțele și deciziile parentale creează adesea conflicte recurente, de exemplu. Un semn al unei probleme este acela de a avea versiuni repetate ale aceleiași lupte din nou. În astfel de cazuri, psihologii pot ajuta cuplurile să îmbunătățească comunicarea și să găsească modalități sănătoase de a trece dincolo de conflict.

Nu trebuie să aștepți până când o relație prezintă semne de probleme înainte de a lucra pentru a-ți consolida uniunea. S-a demonstrat că programele de educație conjugală care învață abilități cum ar fi o bună comunicare, ascultarea eficientă și abordarea conflictelor reduc riscul de divorț.

Dacă doriți ajutor profesional pentru îmbunătățirea sau consolidarea relației, faceti o programare a cabinetul unui psiholog sau, puteti face o consultatie chiar si online!

Fa o programare!

 

Similar Posts