consiliere_pishologica

Ai trecut recent prin lupta cu cancerul, te recuperezi dupa un accident major si vrei sa redescoperi BUCURIA de a TRAI?

La cabinetul individual de psihologie Luminita Anglade consilierea psihologica pentru aceste probleme se realizeaza intr-un mediu de calm, armonie si maxima confidenialitate.

Scopul consilierii psihologice este:

– autocunoasterea si autodescoperirea propriului potential
– crestere si dezvoltare personala
– asumarea responsabilitatilor pentru deciziile luate
– acceptarea de sine si acceptarea celorlalti
– relatii pozitive cu ceilalti
– cresterea gradului de toleranta la frustrare
– imbunatatirea starii de sanatate fizica si psihica
– stare de bine interior
– descoperirea bucuriei de a trai.

Impreuna cu psihologul te vei  ghida dupa anumite teorii si dupa metode specifice domeniului,  vei construi o relatie bazata pe implicare, comunicare si ASCULTARE astfel in cat acesta te va ajuta sa iti identifici, sa iti clarifici si sa iti rezolvi problemele.

In cabinetul de psihologie Luminita Anglade te vei simti pe aceeasi lungime de unda si vei fi tratat cu empatie nefiind insa judecat.

Scopul consilierii consta in folosirea mai eficienta a resurselor personale ale celui care solicita asistenta psihologica si in ameliorarea problemelor psihoemotionale si de comportament.

Diferentele dintre consiliere si psihoterapie ar fi: consilierea are rol de preventie, psihoterapia fiind un tip de interventie in cazul unor probleme cronice si in cazul unor situatii de criza, consilierea este centrata pe rezolvarea unor probleme punctuale, psihoterapia pe restructurarea personalitatii, consilierea are o durata mai scurta in timp ce psihoterapia dureaza mai mult (uneori chiar cativa ani).