Iata ca se apropie cu pasi repezi sfarsitul acestui an! Am intrat pe ultima suta de metri.

Am petrecut cu bine marea noastra sarbatoare ortodoxa, Craciunul, ne-am reapropiat de Dumnezeu si de familie si acum, asteptam…asteptam sfrarsitul sau inceputul. Depinde cum privim insa lucrurile. Pentru unii sfarsitul de an reprezinta regret ca s-a mai dus un an iar, pentru altii dorinta de nou, de a o lua de la capat.

Pentru multi dintre noi sfarsitul de an inseamna si momentul de stat cu noi insine. De a ne pune pe hartie sau doar in minte o lista cu ce a fost bine si ce nu. O lista pe care sa bifam sau nu ceea ce am realizat dar si ceea ce am pierdut. Sa tragem o linie si sa dam un verdict.

Poate ca nu ai facut cati bani nti-ai propus, poate ca nu ai legat prieteniile pe care ti le-ai dorit sau nu ti-ai achizitonat casa la care ai visat si atunci daca ai deja un fond depresiv, sa faci acest lucru nu este tocmai indicat pentru ca depresia si starile de anxietate se vor agrava si mai mult. Predispuse la acest fapt sunt mai ales femeile. Acestea se vor transforma in persoane apatice si pesimiste care se vor invinovati pentru nereusite si vor spune acest lucru si altora. Ele vor hrani practic depresia dar si vice versa iar acest lucru nu va duce la nimic sanatos si nici util pentru ca nu vor oferi nicio solutie esecurilor.

Ce este de facut? De renuntat la autoevaluare si lista? Nicidecum. este in regula sa ne analizam insa, trebuie sa stim cum sa o facem pentru a nu mai cadea inca o data victima depresiei.

Primul pas este anticiparea. Daca ai mai trecut prin situatia aceasta si anul trecut, atunci este cazul sa faci un plan ca sa eviti.

In momentul in care observi ca ceva nu ti s-a indeplinit sau ai pierdut intreaba-te DE CE nu DE CE EU?

In loc sa iti plangi de mila si sa te plangi la altii intreaba-te care ar fi cel mai mic si la indemna lucru prin care as putea sa schimb situatia?

Daca ai picat deja in pasa rea a depresiei, nu ramane acolo! da o tura de bloc, mergi in parc, la sala de sport sau chiar la mall.

In momentul in care incepi sa faci lista pentru anul viitor, fii SPECIFIC! Nu scrie generalitati de genul ” la anul o sa slabesc 20 de kg” ci mai degraba “am sa slabesc 20 de kg pentru ca atunci cand o sa imi vad colegii de birou ca manaca gogosi, eu am sa mananc fructele pe care am sa mi le iau la mine in fiecare zi”

Examineaza-ti inca o data idealurile. punctele de pe lista. Daca crezi ca nu prea sunt realizabile nu renunta ci imparte-le in pasi mai mici pe care sa ii poti face cu usurinta.

Simti ca te afli in aceasta situatie si nu poti gasi ajutor?

Te astept sa vorbim, acum si online!

Fa o programare!

 

Similar Posts