dezvotare_personala

Tu stii cine esti?

Dezvotarea personala este despre tine, despre cine esti tu si ce vrei sa devii.

A vorbi despre cine suntem înseamnă a vorbi despre convingerile noastre, despre lucrurile în care credem, despre ceea ce ne mână să facem această lume un loc mai bun.

Dezvoltarea personala nu se refera la a citi carti motivationale in urma carora vei incepe sa faci liste si planuri pe care ulterior le vei abandona si nici la a face zeci de cursuri sau a citi zeci de articole si bloguri despre cum sa devii mai bun au cum sa ia o gandire pozitiva. Dezvoltarea personala nu este nici despre citate subliniate din carti sau secvente sin filme motivationale , toate uitate undeva intr-o arhiva.

Dezvoltarea personala este de a FACE ceva pentru tine astfel in cat sa devii mai bun zi de zi!

La cabinetul individual de psihologie Luminita Anglade, vei invata sa practici recunoștința, empatia, iubirea, devotamentul si vei simti cu adevarat ce inseamna sa SIMTI.

Vei invata ca poți deveni mai luminos, mai bun, mai fericit decât ieri si vei putea raspunde la intrebarea: CINE SUNT EU?

Vei invata cum dupa ce vei inchide o carte in care ai subliniat diverse paragrafe vei putea trece la ACTIUNE.

Dezvoltarea personala nu este doar pentru adulti ci din contra este importanata si pentru copii. 

Cel mai important lucru pe care un parinte il poate face pentru copii lui este sa le insufle un comportament si o mentalitate de invingator, sa ii invete cum sa interpreteze lumea.

Atunci cand ii pui un copil intrebarile potrivite, incurajezi o schimbare pozitiva in el. Una dintre cele mai bune modalitati prin care poti face un copil constient de sine este discutia sincera, in care nu le spui ce sa faca, ci le explici valoarea unei vieti pozitive in care te bucuri de ceea ce ai.

Intreaba-i pe copii tai aceste lucruri pentru a incuraja conversatii, a intari legatura dintre voi, a-i intelege mai bine si a-i ajuta sa-si dezvolte constientizarea de sine.

Care 5 cuvinte crezi ca te descriu cel mai bine? Aceasta intrebare il ajuta pe copil sa descopere ce stie despre el insusi si ceea ce cred despre el cei din jur. Il ajuta sa realizeze unde sta in propria lume, ceea ce este important pentru imaginea de sine.

Ce lucru pe care il faci te face cel mai fericit? Aceasta intrebare ii aduce copilului atentia asupra lucrurilor care il fac fericit, si totodata il fac sa realizeze ca poate alege sa-si petreaca timpul facand activitati care ii aduc placere. Cu putin noroc, acest lucru il pot face ca mai tarziu in viata sa aleaga activitati, hobby-uri si chiar o cariera care il vor face fericit.

Citat Platon